Case

Dobbe Transport sätter ribban inom stadslogistik

29.5.2024

I centrum av Amsterdam, Haag och Rotterdam är Dobbe Transport inte vilket logistikföretag som helst. De är snarare en samarbetspartner som erbjuder transportlösningar där effektivitet och hållbarhet står i fokus. Deras sätt att arbeta är avgörande, dels när det gäller att hantera utmaningar i moderna stadsmiljöer, dels i fråga om att anpassa sig till nya krav inom logistiken.

Som medlemmar i ett distributionsnätverk ser Dobbe Transport till att fordonen tar de snabbaste och mest effektiva rutterna när de levererar varor. I och med att företaget ingår i Netwerk Benelux (NBX) kan de erbjuda leverans inom 24–48 timmar inom Benelux-regionen, vilket vittnar om deras engagemang för effektiv service och hållbara metoder. Med ett team på 250 medarbetare och en flotta på 100 lastbilar har Dobbe Transport både de resurser och den expertis som krävs för att möta sina kunders behov.

Förutom transportlösningar erbjuder Dobbe lagerhållning enligt BioSkal- och BRC-standarder, tullklarering (AEO) och lagring av farligt gods (PGS15). Detta sker på företagets anläggningar i Roelofarendsveen och Aalsmeer, med en total kapacitet på 30 000 pallplatser.

Dobbe Transport arbetar för hållbarhet inom transportbranschen, vilket lett till ett flertal konkreta åtgärder. De har bland annat investerat i eldrivna lastbilar, och siktar på fler investeringar i framtiden, allt för att kunna garantera noggrant planerade rutter med maximal effektivitet. Dessutom drivs deras huvudkontor med solenergi. Det faktum att man låtit installera 500 solpaneler visar på företagets aktiva engagemang i att minska sitt koldioxidavtryck.

Trånga utrymmen och andra utmaningar inom stadslogistik

I stadsmiljöer med begränsade utrymmen, till exempel i Nederländerna, är nyckelordet flexibilitet. Dobbe Transport fokuserar särskilt på de unika krav som ställs på stadslogistiken i dylika områden.

Tack vare Ekeris citytrailers kan Dobbe Transport erbjuda flexibla och effektiva lösningar för stadsdistribution. Transportlösningar med öppningsbar sida möjliggör enkel lastning och lossning, också i trånga stadsmiljöer. Den här sortens flexibilitet är avgörande när man hanterar komplexa varor, till exempel solpaneler och temperaturkontrollerade produkter, och garanterar dessutom säkra transporter vid rätt temperatur.

Dobbe Transports engagemang för innovation och teknik, kombinerat med deras förmåga att hantera utmaningar i urbana miljöer, gör dem till en pålitlig partner för företag. Deras effektiva, tillförlitliga och flexibla lösningar bidrar till att de konsekvent kan uppfylla kundernas förväntningar i ett föränderligt stadslandskap.

”Ekeri har varit en pålitlig partner för Dobbe Transport. Deras citytrailers med öppningsbara sidor ger oss den flexibilitet vi behöver för att kunna arbeta effektivt, också i trånga stadsmiljöer. Tack vare Ekeri har vi förbättrat vår logistik och gått mot en mer hållbar industri. De traditionella transportmetoderna håller på att förändras, och den här designen är en viktig del av den omställningen. Vi uppskattar deras fokus på praktiska och hållbara lösningar och hur de hjälpt oss att uppfylla våra operativa mål” säger Peter Wesselius, ansvarig för Fleet Management & Maintenance på Dobbe Transport.

SENASTE NYHETERNA
KONTAKTA OSS

Vill du ta reda på vilken lösning som passar dig bäst?

© 2024 Ekeri Ab