Case

Affärsstrategier för en grön framtid

21.3.2024

Hartman Expeditie ingår i Hartman Transport Group och är ett familjeföretag specialiserat på temperaturkontrollerad frakt av grönsaker, frukt, färskvaror och blommor till Skandinavien, med fokus på Danmark, Sverige och Norge.

I början av 2020 gick de nederländska transportföretagen Hartman Expeditie B.V. och Internationaal Transport J.P. Vis & Zn. B.V. samman för att bilda Green Label Logistics inom Hartman Logistics Group. Green Label Logistics specialitet är temperaturkontrollerad LTL-transport* från Nederländerna och Belgien till Danmark, Sverige och Norge, samt skräddarsydda transporter från Skandinavien till Benelux och Tyskland.  

Med en modern flotta på 200 lastbilar och strategiskt placerade lager i Waddinxveen, Nieuw-Amsterdam och Helsingborg säkerställer Green Label Logistics tillförlitliga och effektiva leveranser.

Green Label Logistics – företagets strävan efter en klimatneutral transportlösning

Green Label Logistics vill minska utsläppen i hela leveranskedjan. Företaget har en vision om att förverkliga en helt klimatneutral lösning, i linje med globala klimatmål och kundkrav.

Genom att kombinera effektiv logistik med miljöfokus positionerar sig Green Label Logistics som en nyckelaktör som tar ansvar för en hållbar framtid inom transportsektorn.

Företaget är en pionjär inom hållbara transporter och har minskat sina koldioxidutsläpp med hjälp av innovativa lösningar. De egna lastbilarna tankas med fossilfritt bränsle (HVO100), och man har även investerat i biogasdrivna fordon. Biogas är ett rent bränsle som tillverkas av 100 procent återvunna avfallsprodukter. Dessa åtgärder medför betydande miljöfördelar och framsteg mot en mer hållbar framtid.

Det finns andra konkreta exempel på hur företaget integrerar hållbarhet i sin verksamhet för att främja en ansvarsfull och miljövänlig framtid. Ett sådant exempel är företagets nya crossdockinganläggning i Nieuw-Amsterdam. På en 5 hektar stor, inhägnad tomt har företaget byggt en modern anläggning i enlighet med de senaste standarderna. Den nya anläggningen är 5 500 m2 storoch har hela 37 lastbryggor.

Ekeri och Hartman Transport Group: förenade krafter för hållbara transporter

Hartman Expeditie har redan flera Ekeri FNA-trailers med sidoöppning och dragkoppling. FNA-ATP-klassificeringen säkerställer att lasten håller rätt temperatur.

Den senaste investeringen är fyra Sverigeanpassade Ekeri HCT (high capacity transport) FNA-trailers med beräknad leverans sommaren 2024. Teamet från Hartman Expeditie besökte Ekeris produktionsanläggning i Kållby, Finland.

– Ekeris transportlösningar går hand i hand med vårt hållbarhets- och miljöfokus. Produkterna är tillverkade för att tjäna sitt syfte och på ett hållbart sätt effektivisera verksamheten, säger Ronald Hartman, vd för Hartman Expeditie B.V.

Det här samarbetet bekräftar att Ekeris fokus på miljömedvetenhet inte bara matchar Hartmankoncernens vision utan också stärker företagens gemensamma engagemang för en hållbar transportframtid.

Båda företagen tror på ett starkt budskap om att det krävs konkret handling och ansvar för att driva en positiv förändring i branschen och en positiv inverkan på miljön och samhället.

(*LTL, eller ”Less Than Truckload”, är ett fraktsätt som innebär att flera företag delar på lastutrymmet och fraktkostnaderna.)

Ekeri fick motta gäster från Nederländerna då Hartman Expeditie och Ekeris återförsäljare, Carosserie Elenbaas, hälsade på i produktionsenheten i Kållby, Finland.
SENASTE NYHETERNA
KONTAKTA OSS

Är du intresserad av vilka möjligheter våra produkter kan ge just dig?

© 2024 Ekeri Ab