Aktuellt

OF Ekeri får ny vd

07.04.2022

Den 1 april tillträdde Fredrick Gripenwarg, tidigare säljare och marknadsansvarig vid OF Ekeri, rollen som OF Ekeris vd. Företagets tidigare vd, Claes Olsson, fortsätter arbeta på OF Ekeri, men nu i egenskap av säljare. Rollbytet på företaget är en strategisk rockad som planerats en längre tid och som nu förverkligats.

Vi fick en pratstund med Fredrick med anledning av hans nya uppgifter på företaget. I artikeln nedan kan du bland annat läsa om Fredricks vision för OF Ekeris framtid och hans förhoppningar om Rögle BK:s chanser i svenska hockeyligan.

KOMPROMISSLÖST FRAMÅT

OF Ekeris nya vd bekräftar att både han och resten av OF Ekeri är redo att ta sig an framtiden. Drivmedlet är en stark vilja att vara bäst i branschen.

– Vi har en fantastisk produkt av otroligt hög kvalitet och det har påverkat vår inställning till verksamheten: vi ska vara bäst hela vägen. Vi vill inte bara luta oss tillbaka mot en bra produkt, och vi har inget intresse av att göra saker halvdant.

OF Ekeri är inte något startup-företag som dykt upp över en natt. Det är ett resultat av en serie långsiktiga och fokuserade satsningar över flera decennier. Fredrick lyfter fram OF Ekeris erfarenheter och gradvisa utveckling som en tillgång både för företaget och dess kunder.

– När vi till exempel valde att satsa på after sales gjorde vi det helhjärtat, vi såg till att våra kunder inte behövde gå och vänta på reservdelar och vi arbetade målinriktat för att bli rikstäckande innan vi tog itu med nästa sak.

Exemplet beskriver hur OF Ekeri valt att jobba: framåt utan att kompromissa med kvalitet eller kundernas förväntningar.

EN AKTIV PART I DEN MODERNA TIDENS TRANSPORTER

Fredrick betonar vikten av att hålla jämna steg med de ökande kraven på hållbarhet och erbjuda produkter som är kompatibla med allt från el- till gasbilar. Han tar också fasta på att miljömedvetenhet och digitalisering inte är isolerade fenomen, utan delar i en större omvälvning i den globala transportbranschen.

– Just nu kan vi skymta ett nytt paradigmskifte i transportindustrin som innebär att teknikbolagen gör intåg. Det förebådar en utveckling med elektriska lastbilar, noggrannt placerade logistikhubbar och godsflöden som beräknas i minst detalj av datorer.

Det är både geografiskt möjligt och strategiskt viktigt för OF Ekeri att vara en aktiv deltagare i utvecklingen. Fredrick intygar att viljan och intresset också finns.

DIGITAL SÄLJKULTUR OCH PERSONLIG KONTAKT

Det är tydligt att digitaliseringen och de förändrade köpvanorna kommer att spela en viktig roll i OF Ekeris framtid. Den teknologiska utvecklingen har förändrat människors köpvanor och nu befinner vi oss i ett läge då företag måste hitta sätt att behålla den personliga kontakten i ett digitalt landskap.

Fredrick konstaterar att den mänskliga erfarenheten av vad det innebär att vara en levande del av en livsviktig transportbransch ändå inte har spelat ut sin roll när man köper, säljer och hyr transportfordon.

– Jag har mentorer runt om i branschen som tror att det om några år inte finns några säljare kvar. Jag tror tvärtom att säljarens roll kommer att ändras och kanske rent av bli ännu viktigare.

Fredrick kommer inte ersätta praktisk sakkunskap och personlig kundkontakt med till exempel snitsiga och anonyma webbshoppar.

– Jag tänker inte lägga allt hopp till att vår it-designer tar fram en bra hemsida. Vi måste vara bäst på båda spelplanerna. Att erbjuda förstklassig service, både digitalt och personligen, är framtiden!

HUR SKA DET GÅ FÖR RÖGLE?

Samtidigt som Fredrick axlar ansvaret som vd följer han med spänning med kvartsfinalen i svenska ishockeyligan, där Rögle BK kämpar för att ta sig vidare.

– Jag har ett stort ishockeyintresse och en bakgrund i idrottsvärlden. Nu ska det förstås bli spännande att se ifall Rögle BK kan nå ända fram till guldet.

Laget har bland annat det österbottniska stjärnskottet Tony Sund, som spelar back.

– Som importörer och försäljare av tunga efterfordon från Österbotten vet vi ju att österbottningarna kan sin sak, säger Fredrick.

Med Fredrick Gripenwarg och Tony Sund i spetsen kan vi konstatera att såväl OF Ekeri som Rögle BK och de skånsk-österbottniska kopplingarna har ljusa framtidsutsikter.

SENASTE NYHETERNA
KONTAKTA OSS

Är du intresserad av vilka möjligheter våra produkter kan ge just dig?

© 2022 Ekeri Ab