Aktuellt

EKERI TRANSPORTERAR SINA ENHETER EMISSIONSNEUTRALT PÅ WASALINES MILJÖVÄNLIGA FARTYG MS AURORA BOTNIA

23.1.2024

Släpvagnstillverkaren Ekeri och Wasaline har fördjupat sitt samarbete genom att Ekeri från och med detta år köper en ”Green Transport” tilläggstjänst av Wasaline med minimalt CO2 utsläpp på alla sina transporter på Wasaline.

Wasaline allokerar batteridrift för alla Ekeris transporter över Kvarken. Aurora Botnia använder sig av 2,3 MWh batterier vilket motsvarar ca 5 % av den totala energin för en överfart. Således kan Wasaline på månadsbasis allokera en viss mängd enheter som transporteras över med den energi som fås från batterierna.

Green Transport på Wasaline betyder att man kan allokera antingen batteridrift eller biogas till sina transporter. Biogas allokeringarna började redan 2023, men nu kan rederiet också sälja gröna transporter med batteridrift. Det finns fortfarande kapacitet att köpa för dessa gröna transporter.

”Vi är väldigt nöjda och stolta över att Ekeri visat intresse för vår tilläggstjänst Green Transport. Vi har haft ett mycket gott samarbete genom åren och är därför otroligt glada att Ekeri som första kund väljer den här tilläggstjänsten. Att minska transporternas CO2 avtryck är ett väldigt hett ämne just nu och vi tror att Aurora Botnia har stor potential med att locka till sig mera transporter på Vasa – Umeå rutten”, säger fraktdirektör Tony Ehrs på Wasaline.

”Att Wasaline kan erbjuda marknaden transporter med minimalt CO2 utsläpp är en tjänst som vi inte var sena att hoppa på eftersom det är enligt vår vision att vara den främsta leverantören av hållbara tunga transportfordon. Österbotten är kanske en av de hållbaraste regionerna i världen, och vi på Ekeri vill också vara med och ta ansvar med våra leverantörer så att de kan utveckla hållbara tjänster och produkter för framtiden, vilket detta är ett bra exempel på”, säger Daniel Asplund från Ekeri.

Besök Wasalines hemsida här: https://www.wasaline.com/

SENASTE NYHETERNA
KONTAKTA OSS

Vill du ta reda på vilken lösning som passar dig bäst?

© 2024 Ekeri Ab